Make-up leftovers, iedereen die regelmatig make-up gebruikt kent het wel. Je hebt een tijd geleden een heel mooi oogschaduw palette gekocht met wel 24 verschillende kleuren. Eigenlijk vind je er maar 6 echt mooi, dus de overige 18 liggen er nog onaangeraakt bij. Vervolgens koop je een nieuwe omdat je lievelingskleuren op zijn en verdwijnt dit palette in de kast. In dit artikel geef ik je drie tips hoe je voorkomt dat jouw verzameling make-up leftovers zich opstapelt.

 

Geef het weg

Heb jij al jouw lievelingskleuren opgemaakt uit het make-up palette? Gooi je make-up leftovers dan nog niet gelijk in de prullenbak, maar laat het ook zeker niet in de kast liggen. Er zijn vast genoeg mensen in je omgeving met een andere smaak dan jij, die de kleuren wel mooi vinden. Vraag dan ook eerst aan je vrienden en familie of zij interesse hebben in de make-up. Zo kun je een ander er blij mee maken en heb jij weer ruimte om nieuwe make-up te kopen. Je zou er zelfs een soort ruil van kunnen maken, want jouw vrienden en familie hebben vast ook genoeg producten die zij toch niet meer gebruiken. Heeft niemand uit je vrienden- en familiekring er belang bij? Dan kun je het ook nog altijd op één van de vele weggeefhoeken zetten of naar de kringloop brengen.

 

Inglot make-up

 

Koop alleen nog maar dingen die je gebruikt

Onder het mom van: ‘het is zonde om iets te kopen wat je niet gebruikt’, kun je er ook voor kiezen om enkel nog producten te kopen waarvan je zeker weet dat je ze gaat gebruiken. Kies in plaats van voor een palette bijvoorbeeld voor losse oogschaduw bakjes. Ook hebben bepaalde merken tegenwoordig ook paletten die je zelf kunt samenstellen, zoals bijvoorbeeld bij Inglot make-up. Hierdoor kun je precies de kleuren uitkiezen die jij mooi vindt en echt gaat gebruiken. Dit geldt natuurlijk niet alleen op oogschaduw, maar ook op lippenstift, foundations, concealers en andere make-up producten.

 

Mix & match

Zijn er nog een flink aantal kleuren over in je palette die niet echt bij jouw daily look passen? Maar vind je het zonde om deze weg te gooien of geven? Probeer dan eens om verschillende kleuren met elkaar te mengen. Of experimenteer juist een keer met de kleuren die een beetje buiten je comfortzone zijn. Misschien staan ze je wel hartstikke goed. Wie niet waagt, wie niet wint, toch?