Fietsbanden kopen kan best moeilijk zijn, helemaal wanneer je er weinig of geen verstand van hebt. Je hebt vele merken met vele karaktereigenschappen: zo heb je Continental fietsbanden, Schwalbe fietsbanden, Pirelli fietsbanden, Vittoria fietsbanden en Specialized fietsbanden (daarnaast nog veel meer!) De ene bandenfabrikant is gericht op tour- en stadsfietsen, de andere fabrikant richt zich juist met name op de racefiets en mountainbike. Voor beide doelgroepen en categorieën hebben we gelukkig een gids waarin jij kan lezen welke banden jij nodig hebt! Zo hoef je niet teveel na te denken en kan je snel weer doen waar je zin in hebt: fietsen!

 

Fietsbanden voor de sportieve fietser

Wanneer je graag hard fietst en veel kilometers maakt is de kans groot dat jij graag op een racefiets of mountainbike zit. Snelheid zit hem in de kleine dingetjes en jij hebt je materiaal graag op orde: het is dan belangrijk dat jij een goede band met weinig rolweerstand kiest. Toch is het ook belangrijk dat jij op hoge snelheid geen last hebt van lekke banden. Op racefietsen en mountainbikes zie je daarom steeds vaker dat er gebruik wordt gemaakt van tubeless banden, je rijdt niet met een binnenband maar met een vloeistof in de buitenband. Wanneer er een gaatje ontstaat vult deze vloeistof dat gaatje meteen op!

 

Fietsbanden voor de tourfietser

Misschien is de hoge snelheid van de racefiets of mountainbike niet voor jou weggelegd of vind je het fijner om van de omgeving te genieten. Wanneer dit het geval is wil je natuurlijk op en top kunnen relaxen zonder dat je na moet denken over een eventuele lekke band. Daarom moet je kiezen voor banden met een goede anti leklaag. Deze laag zorgt ervoor dat jouw band steviger is waardoor scherpe voorwerpen er minder makkelijk doorheen kunnen snijden. Zo kan jij lekker van het mooie weer en de natuur genieten!