Het gebeurt niet vaak dat je bij iemand in de keuken komt en zegt ‘goh, wat heb jij een mooie waterkoker’. Maar dan ben je nog niet bij iemand binnengeweest die een Smeg waterkoker heeft. Als je een Smeg waterkoker wil aanschaffen, kies je voor echt Italiaans design. De ronde lijnen en de metalen handgreep en details doen denken aan de Jaren ’50, terwijl het ontwerp nog geen tien jaar oud is. Het Italiaanse bedrijf Smeg ontving er in 2015 de belangrijke internationale design prijs ‘Good Design Award’ voor. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste innovatieve design producten. Deze eyecatcher past perfect in een moderne keuken, maar ook in een nostalgisch interieur misstaat deze waterkoker niet.

 

Technologie en ontwerp gaan hand-in-hand

Smeg werd in 1948 opgericht in het Italiaanse plaatsje Guastalla. De naam van het bedrijf is een acronym van ‘Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla’, oftewel metaal- en emaille fabriek in Guastalla in de regio Emilia-Romagna, midden op de Po-vlakte. Sinds de beginjaren produceert het bedrijf innovatieve keukenapparatuur, waarbij technologie en ontwerp hand-in-hand gaan. Er is altijd veel aandacht geweest voor energiebesparing, zo ook in het ontwerp van de Smeg waterkoker.

 

Smeg: design made in Italy

Alle Smeg producten worden in één van de vier Italiaanse fabrieken gemaakt. De interne R&D afdelingen zorgen voor het gebruik van de beste materialen en productietechnieken en de strenge kwaliteitscontrole zorgt voor een hoge betrouwbaarheid van de producten. Voor wat betreft het design wordt samengewerkt met belangrijke lokale en internationale designers. Kortom de Smeg waterkoker vertegenwoordigt echt het design Made in Italy. Als je de verschillende uitvoeringen van deze waterkoker –  en de andere keukenapparatuur – hebt gezien, wil je nooit meer een saai apparaat in je keuken!