Internet is bij uitstek geschikt voor het orienteren op een aankoop van bijvoorbeeld een waterkoker of een draadloze koptelefoon. Omdat het aantal webshops de laatste jaren behoorlijk stijgt en het aanbod en de keuze voor de consument steeds groter worden, zijn er ook steeds meer vergelijkingssites op het internet te vinden. Vergelijkingssites zijn netwerken waar men verschillende producten en diensten met elkaar kan vergelijken onder andere op basis van de prijs, de kwaliteit en specifieke kenmerken. Op veel vergelijkingssites krijgen consumenten ook de mogelijkheid om reviews over hun ervaringen met bepaalde producten of diensten te schrijven. Aan de hand van de informatie op een vergelijkingssite kunnen consumenten vaak een goed geïnformeerde keuze maken om op een bepaalde webshop wel of niet een aankoop te doen. Hier vindt u een overzicht van drie populaire Nederlandse vergelijkingssites, die naar onze mening de bezoeker goed op weg helpen om het juiste product te vinden en de beste prijzen te vergelijken.

 

 

1. Kieskeurig.nl

De meest bekende en meest grote vergelijkingssite van Nederland is momenteel Kieskeurig.nl. Kieskeurig.nl heeft veel categorieën qua verschillende soorten producten en diensten. Daarnaast toont Kieskeurig.nl van alle vergelijkingssites de meeste reviews van consumenten. Kieskeurig.nl is in 2006 overgenomen door Sanoma Digital, de grootste online-uitgever van Nederland.

 

2. Beslist.nl

De laatste jaren heeft prijsvergelijker Beslist.nl flink aan de weg getimmerd, en kan tegenwoordig worden beschouwd als een van de grote en volwassen partijen in Nederland. Producten die vroeger niet op prijsvergelijkingssites waren te vinden, zoals mode kleding of meubelstukken, kan men overzichtelijk vinden op Beslist.nl. Productprijzen die op Beslist.nl staan worden extra gecontroleerd op de prijspagina van BesteProduct.nl.

 

3. Bewinkel.nl

Bewinkel.nl is een zeer nieuwe toetreder op de markt van prijsvergelijkingssites, die zich weet te onderscheiden qua het uitgebreide productassortiment en het gebruiksgemak in het zoeken van specifieke producten. Wilt u op Bewinkel.nl bijvoorbeeld dameskleding vergelijken, dan ziet u op de dameskleding-pagina overzichtelijk alle verschillende soorten kleding en kledingaccessoires voor dames. Als u dan verder doorklikt op bijvoorbeeld coltruien onder de categorie “Truien”, komt u op een producten-pagina met allerlei verschillende soorten coltruien voor vrouwen. Op deze producten-pagina kunt u vervolgens een damescoltrui zoeken op maat, kleur, materiaal, merk en zelfs op de webwinkel waar u het liefst shopt. Klikt u dan op een specifieke coltrui uit het assortiment, dan komt u op een pagina waar u nog meer informatie kunt lezen over het kledingstuk en ziet u op welke webwinkels de trui te verkrijgen is en voor welke prijs. Makkelijker een specifiek product vinden gaat eigenlijk niet!

 

Wij hopen dat u op basis van dit artikel wat meer duidelijkheid heeft gekregen over de verschillende Nederlandse vergelijkingssites die men op het internet kan vinden. Heeft u (goede of slechte) ervaringen met een van de bovenstaande vergelijkingssites? Welke van de drie vindt u het beste? Laat het ons weten in de reacties!