Een nieuw interieur is voor veel mensen leuk om zich mee bezig te houden. Het uitkiezen van nieuwe spulletjes, nieuwe meubels en de muren een ander kleurtje verven. Je kan het zo groots aanpakken als je wilt. Vaak is het bij een verhuizing nodig om een nieuwe inboedel aan te schaffen, het kan natuurlijk ook zo zijn dat het tijd voor iets nieuws is. Hoe dan ook, er komt een nieuw interieur.

 

Het kiezen van de kleuren

Het kiezen van de geschikte kleuren kan nog een heel karwei zijn. Daarom wordt hier in 3 stappen beschreven hoe je dit het beste aan kunt pakken.

 

Stap 1 – begin bij de basis

Begin bij de basis, dit zijn de verfkleuren in de woonkamer. Start met de kleur van de vloer, gordijnen en de muren. Deze 3 elementen zijn belangrijke factoren voor de basis. Voorkeur gaat altijd naar zachte kleuren voor de basis. Je kan met een lichtblauwe muur en een antracietkleurige bank een mooi contrast creëren. Welke kleurcombinaties je kiest is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak. Belangrijk is om de basis te kleuren met zachte, rustige kleuren.

 

Stap 2 – ga combineren

Wanneer de basis gekozen is kun je gaan kijken om leuke kleurcombinaties te maken met meubels. Interieur en meubilair moeten op elkaar aansluiten. Bij een oudroze muur kun je bijvoorbeeld een zwarte bank kiezen. De materialen die je kiest kunnen ook een bepaalde sfeer neerzetten. Kleuren en materialen kunnen elkaar soms omhoog halen, maar het kan ook zo zijn dat je de minder mooie combinaties kiest. Houd hier rekening mee bij het uitkiezen van de materialen.

 

Stap 3 – accessoires

Met accessoires kun je bepaalde kleuren terug laten komen in je interieur. Je kan met accessoires ook juist kleuren op de voorgrond zetten. Door een vloerkleed neer te leggen kun je subtiel accent op een kleur leggen, en door dit dan weer te combineren met dezelfde kleur vazen of iets dergelijks laat je de kleur overheersen. Je kan dit helemaal naar eigen wens indelen.

 

Online meubels bestellen

In de tijd van tegenwoordig kunnen we alles online bestellen. Zo ook de nieuwe meubels die we willen. Er zijn vele websites waar je meubels en huishoudelijke spullen online kunt kopen. Maar durf je eigenlijk wel een bank te kopen via internet? Of wil je wel een matras kopen online? Dat zijn vragen die je jezelf zou kunnen stellen. Je kan natuurlijk ook eerst in de winkel gaan kijken wat voor matras of bank je graag wilt en later precies dat product online bestellen. Op deze manier weet je wat je besteld, kun je op zoek naar de beste prijs en worden je meubels ook nog eens thuisbezorgd.