Op kantoren in Nederland wordt er tijdens werkdagen veel geprint. Logisch: offertes, aanbestedingen, bedrijfsresultaten en lange e-mails van zakenrelaties print je natuurlijk uit, omdat uitgeprint lezen een stuk gemakkelijker en sneller gaat dan van het scherm aflezen. Dit vele geprint in kantoorgebouwen roept direct de vraag op wat verstandig is: kies je voor alles standaard in kleur afdrukken? Of ga je toch voor de aanschaf van een zwart wit laserprinter om op de printkosten te besparen? De voors en tegens van of een kleurenprinter of een zwart wit laserprinter brengen we in deze blog voor je in kaart!

 

Voordelen van een zwart wit laserprinter

Veel papieren die geprint worden, verdwijnen direct na het lezen in de prullenbak. Vaak wordt er op kantoren alleen geprint om even snel een document door te lezen en eventueel van commentaar te voorzien, om vervolgens razendsnel weer in de oud papierbak te verdwijnen. Kies je voor een zwartwit laserprinten, dan ben je relatief voordelig uit. Zwarte en witte inktcartridges zijn namelijk een stuk goedkoper dan kleurencartridges voor printers. Een zwartwit laser printer kopen voor op kantoor is dan ook een verstandig idee en kan je, afhankelijk van de grootte van je bedrijf, jaarlijks honderden tot wel duizenden euro’s besparen. En dat geld kun je als entrepreneur natuurlijk wel beter gebruiken! Verder Een groot pluspunt van een zwartwit printer is de kostenbesparing en het printgemak. Fijn is ook dat je bij zwart wit printen teksten op papier altijd een stuk eenvoudiger kunt lezen, door het grote contrast dat gecreëerd wordt. Zwart steekt altijd enorm af bij wit, en dat is precies wat je op kantoor wilt hebben.

 

De voordelen en nadelen van kleurenprinters

Natuurlijk hebben ook kleurenprinters een flink aantal voordelen te bieden voor de kritische kantooreigenaar van vandaag de dag. Je kunt met een goede laser kleurenprinter de mooiste foto-opnames maken die r nu mogelijk zijn. Kleur brengt sfeer. En dat geldt natuurlijk ook voor het fenomeen kleurenprinter. Print je iets op een kleurenprinter, dan lijkt dat levensecht en komt het al snel bij je binnen. Dat is wat kleur met mensen doet. Natuurlijk hebben kleurenprinters en soortgelijke apparaten ook enkele nadelen. Zo is het een stuk duurder om in kleur te printen. Verder moeten de kleurencartridges regelmatig vervangen worden voor nieuwe, wat flink prijzig kan zijn. En ten slotte zijn kleurenprinters naar verhouding een stuk slechter voor het milieu dan normale zwartwitprinters.