In elke onderneming is het nodig om een planning te maken. Door middel van het inplannen van je werknemers weet je namelijk zeker dat er altijd iemand aanwezig is die kennis heeft van bepaalde taken. Ook weet je door middel van een planning wie er wanneer is en wanneer je iemand kan aanspreken om iets voor je te regelen. Ook is een planning handig om te weten voor klanten, zodat ook zij weten wanneer ze een bepaald persoon die werkzaam is in jouw bedrijf kunnen bereiken. Voor de standaard werkzaamheden is altijd een planning nodig, maar ook voor projecten is vaak planning nodig. Deze planning kan nogal afwijken van de reguliere planning. Hiervoor is het dan dus nodig om te zorgen voor een goede planning. Hiervoor heb je sowieso iemand nodig die deze projectplanning kan maken, maar het is ook erg nuttig om een handige tool te hebben die je hierbij helpt.

 

Een app waarin je overzicht hebt in je planning

Een tool die je kan helpen bij het maken van een overzichtelijke personeelsplanning is een speciale app. Deze app kan ook als online portaal gebruikt worden. In dit online portaal is het mogelijk om een uitgebreid planbord in te vullen. Hierop kunnen de planners van jou bedrijf dus uitgebreid hun gang gaan. Hierin kunnen ook eventuele aanmerkingen, aangevraagde vrije dagen en andere belangrijke opmerkingen geplaatst worden. Hier kan de planner dan weer rekening mee houden. Wat fijn is aan een online portaal is dat je het op elke locatie kan openen. Je kan dus op elke laptop die je wil met de juiste inloggegevens toegang hebben tot de planning. Dit is natuurlijk super handig! Daarnaast is het ook mogelijk om de binnendienst met de buitendienst te verbinden. Ook voor je klanten is er een handige verbinding gemaakt, zodat ook zij kunnen zien wie er ingepland staat en wanneer.

 

Handig en makkelijk in gebruik

Het online portaal is heel eenvoudig om te gebruiken. De makers van de app vinden namelijk dat een app of online portaal pas goed kan werken als het uitgebreid getest en gebruikt is door mensen die de app ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Dit betekent dat zij uitgebreid commentaar konden geven over hoe de app in gebruik was. Hierdoor zijn er ook veel adviezen naar boven gekomen die ervoor hebben gezorgd dat de app enorm veel mogelijkheden biedt. Deze mogelijkheden maken de app echter niet lastig om te gebruiken, het tegendeel is zelfs waar. Wat daarnaast heel erg functioneel is, is dat de app gemakkelijk aan andere systemen te koppelen is. Dit houdt in dat er mogelijkheden zijn om het aan wel 50 andere systemen te verbinden. Je kan eenvoudig kijken of het systeem dat jij nu gebruikt er ook tussen staat. Als dit het geval is, dan kan dit systeem al binnen enkele minuten gekoppeld worden. Je kan dan bijvoorbeeld handig een urenregistratie omzetten met je boekhoudsysteem. Zo kan je dan eenvoudig je urenregistratie bijhouden bij je projectplanning en personeelsplanning.