De herfst en de winter zijn misschien wel de lastigste seizoenen om je haar een beetje in bedwang te krijgen en houden. Hoe komt dat eigenlijk, en wat kun je eraan doen om niet iedere dag in een bad hair day te laten uitlopen?

 

Het begint in de zomer

 

Heb je het gevoel dat je haar zodra de herfst zijn intrede doet droog, stug en onhandelbaar wordt? Grote kans dat het niet alleen door de wisseling van het seizoen komt, al zal dat er zeker een invloed op hebben. Haar dat hartstikke gezond en stralend is, verandert in de herfst niet zomaar ineens in een droog, zielig en onhandelbaar bosje stro. Daar is meer aan de hand!

 

Vaak gaat het al mis in de zomer. De zomer, de tijd van zon, zee en strand. Allemaal factoren die zo hun schade achterlaten aan je haar. De zomer droogt je haar als je een beetje pech hebt flink uit. Je hebt vast weleens gemerkt dat in de zomer je haar altijd vanzelf wat lichter wordt? Ziet er leuk en zomers uit, maar dat dit gebeurt zou je eigenlijk al aan het nadenken moeten zetten. Haar dat door de zon uitbleekt wordt er natuurlijk niet gezonder op. In de zomer zelf valt dit misschien nog niet direct uit, zolang de zon schijnt ziet alles er tenslotte mooier uit, maar breekt de herfst aan dan wordt het wel pijnlijk duidelijk dat je haar er niet goed aan toe is.

 

Wat doe je eraan?

Is jouw haar onhandelbaar? Dan eerst een tip om dit volgend jaar te voorkomen: zorg dat je je haar in de zomer goed beschermt. Dat kan door een hoed of petje te dragen, maar ook door producten te kiezen die je haar beschermen tegen de zon. Dat voorkomt een hoop ellende.

Dan nog kan je haar in de herfst dof en pluizig ogen, en in de winter statisch en onhandelbaar zijn. In de herfst is het vaak vochtig buiten, en dit heeft zo zijn weerslag op je haar. In de winter is het buiten koud, en binnen droog en warm door de verwarming, en ook dit is niet ideaal.

 

Kies voor producten van goede merken, Schwarzkopf bijvoorbeeld, om de problemen die jij met je haar ondervindt op te vangen. Kies in de herfst bijvoorbeeld voor een anti-frizz product, dat voorkomt dat je haar gaat pluizen. In de winter verzorg je het met goede producten, denk bijvoorbeeld eens aan het merk Fudge, tegen de invloeden van buitenaf. Een beetje extra vocht kan het wel gebruiken. Of gebruik als je haar erg statisch is eens een speciale spray die hiertegen helpt, dat maakt veel verschil.