Een goede en duurzame warm water boiler lijkt eenvoudiger dan het is. Waarom? Die vraag is niet zo moeilijk te beantwoorden. Er zijn namelijk veel merken, modellen en typen warm water boiler waar je uit kunt kiezen als consument. En dat maakt het lastig om een goede keuze te maken voor jezelf. Een keuze dus waar je geen spijt van krijgt. In dit artikel geven we je enkel nuttige adviezen om de voor jou perfecte keuze te maken als je een goede boiler zoekt. Gebruik onze tips en je hebt straks een boiler die precies doet wat jij ervan verwacht!

Koop een boiler met een boilervat dat groot genoeg is

Er zijn diverse formaten warm water boilers te koop. Belangrijk is om een boiler te kopen met een vat dat voldoende inhoud heeft om in jouw of jullie warmwater behoeftes te voorzien. De benodigde boilercapaciteit is dus een cruciaal aandachtspunt. Gelukkig is deze gemakkelijk te berekenen. Dit doe je simpel door het totale dagelijkse waterverbruik in liters te delen voor 2,5. Gebruik je bijvoorbeeld 500 liter waste per dag? Dan moet je dit delen door 2,5 en heb je dus een boilerinhoud van 200 liter nodig om voldoende water per dag te kunnen verwarmen. We hebben ook inventum Q line.

Let op het energieverbruik van de boiler

Naast de inhoud is ook het energieverbruik van boilers en belangrijk aandachtspunt. Want wie wil nu niet een boiler die energievriendelijk is en weinig verbruikt? Er zijn tegenwoordig speciale energiezuinig en anti-kalkboilers te koop, die al snel een besparing van zo’n 15 procent op het energieverbruik opleveren. Deze zuinige varianten leveren je jaarlijks al snel tientallen tot wel honderden euro’s aan besparing op. Natuurlijk zijn deze warmte boilers wat duurder dan gemiddeld. Maar uiteindelijk verdien je deze investering wel weer terug!

Wil je een boiler die je met een app kunt aansturen?

Veel moderne boilers kun je aansturen met een app. Maar let op: dit geldt niet voor elk type boiler dat momenteel te koop is. Vraag je dus af of je je warmteboiler met je smartphone wilt kunne bedienen. Op afstand dus. Als dit voor jou geen issue is, kun je beter kiezen voor een boiler die voordeliger is en handmatig bediend moet worden. Want waarom zou je investeren in bepaalde functies van een boiler waar je uiteindelijk toch geen gebruik van gaat maken? De vraag stellen is hem beantwoorden, of niet soms?