tegenwoordig is het verstandig om je eigen training te organiseren. Zeker wanneer sportscholen zijn gesloten tijdens beperkende maatregelen, is het goed om zelfvoorzienend te zijn. In deze blog geven we een aantal tips waar je aan kunt denken bij het organiseren van je eigen training.

 

Buiten

Buiten heb je tal van mogelijkheden om aan je beweging te komen zonder dat je dure aanschaffen hoeft te doen. Om te beginnen kun je denken aan joggen. Dit is een goede manier van bewegen. Tevens zie je verschillende omgevingen wanneer je je route afwisselt. Wanneer je minder van joggen houdt, kun je kiezen om te gaan fietsen. Het grote voordeel van fietsen is dat je langere afstanden kunt maken omdat je sneller gaat. Wanneer je het echt goed aan wilt pakken dan kun je een speciale fiets aanschaffen zoals een racefiets of een mountain bike. Natuurlijk moet je hier niet direct mee beginnen. Het is handig om eerst af te lasten wat bij je past. Een andere optie is om het water op te gaan. Je kunt denken aan een kano of een rubberboot. Dit hoeft niet veel te kosten en op het water krijg je weer een andere beleving. Wanneer dit je aanspreekt is het wel verstandig om goede voorzieningen te treffen. Je kunt hierbij denken aan goede peddels of een plakset voor je rubberboot, Wanneer je hier zonder zit wordt het immers een lastige bedoeling. Een laatste alternatief is om te gaan trainen in de bossen. Je kunt met behulp van bijvoorbeeld zware takken en stenen oefeningen doen. Tevens kun je in alle voorbeelden genieten van de lekkere frisse buitenlucht.

 

Binnen

Wanneer het je toch allemaal wat te fris aanvoelt, kun je ook gewoon binnen in huis aan de slag. Sommige mensen schaffen een crosstrainer aan. Anderen hangen een boxzak aan het plafond. Belangrijk is om na te gaan wat je doelen zijn en wat je daarvoor nodig denkt te hebben. Wanneer je flauw bent van je huidige training kun je af en toe ook eens wat nieuws aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe dumbells of een schouderstretcher. Op deze manier houdt je je training leuk en afwisselend. Dit is heel belangrijk aangezien je je steeds  alleen en in dezelfde ruimte bevindt.

 

Samen

Wanneer je een extra dimensie wilt toevoegen aan voornoemde opties, kun je natuurlijk ook vragen of één van je vrienden of kennissen met je mee doet. Op deze manier kun je elkaar motiveren en is het soms een stuk gezelliger. je bent zodoende nog steeds niet afhankelijk van de sportschool maar kunt lekker trainen en bent tegelijkertijd onder de mensen.

Welke vorm kies jij?