Hout is een natuurproduct wat vele toepassingen heeft. Je zit het tegenwoordig ook veel terug in massief houten tafelbladen.

 

Als je bijvoorbeeld een oude tafel hebt kan je het massief houten blad gemakkelijk vervangen. Hierna zal deze tafel weer een volledig nieuwe uitstraling hebben. Zo heb je de tafel mooi een tweede leven gegund!

Meestal vervang je een tafelblad omdat deze is onderhevig aan slijtage. Kunst, glas of fineer valt eigenlijk niet op te knappen. Wel kan je deze materialen volledig vervangen met een heel ander materiaal. Andere reden zouden kunnen zijn:

 

  • Het tafelblad is te klein, je wil een groter oppervlakte.
  • Het werkblad is verkleurd of heeft geen mooie uitstraling meer.
  • Het onderhouden van het tafelblad neemt te veel tijd in beslag.
  • De kleur of uitstraling past niet meer bij het interieur.

 

Het nadeel van een glazen tafelblad is dat dat eigenlijk altijd koud aanvoelen. Ze zijn een stukje kwetsbaarder en vergen extra aandacht als je kleinere kinderen hebt. Ook krast glas sneller dan een houten tafelblad. Daarom is het vervangen voor een houten tafelblad zeker een goed alternatief.

 

Hout is een natuurproduct dus zal in de loop van de tijd ook nog iets krimpen en uitzetten. Hier zal je rekening mee moeten houden in de zin van genoeg bevestigingspunten. Zorg er voor dat het houten blad genoeg ruimte heeft om te kunnen krimpen en uitzetten.

hout-bewerken1