28% van alle software die in Nederland wordt gebruikt is illegaal; zowel particulier als in bedrijven. Naast dat dit grote veiligheidsgevolgen kan hebben, overtreedt je de auteurswet; en dit kan dure gevolgen hebben!

 

De Business Software Alliance, ook wel BSA, is een samenwerkingsverbond tussen 25 grote internationale softwarefabrikanten, dat probeert illegaal softwaregebruik te verminderen. Deze kunnen samen met een deurwaarder langskomen met een huiszoekingsbevel om vervolgens alle software te controleren.

Wanneer je gebruik maakt van illegale software; is er vaak een bepaald bestand binnenin de software veranderd waardoor er niet meer kan worden gecontroleerd of de licentiecode geldig is. Het grote gevaar is dat de bestanden die dit proces veroorzaken vaak ook vol zitten met virussen. Hierdoor kunnen hackers bijvoorbeeld alle mails onderscheppen of toegang krijgen tot vertrouwelijke informatie.

 

Het is dus belangrijk om legale software te gebruiken; want voor je het weet ligt er vertrouwelijke informatie op straat of komt de BSA langs. Wanneer je opzoek bent naar een goedkope speler in de softwaremarkt; kijk dan even op beat-it.nl.