De laatste jaren geven steeds meer bedrijven wel eens relatiegeschenken weg. Als bedrijf zijnde kan het namelijk grote voordelen hebben om relatiegeschenken cadeau te doen. Wat is nu precies het nut van relatiegeschenken? Kunt u als bedrijf hier meer uithalen wanneer je een geschenk opstuurt naar uw relatie.

 

Ten eerste worden bedrukte kerstgeschenken vaak gebruikt om relaties een blijk van waardering te geven en om ervoor te zorgen dat de relaties weer even aan uw bedrijf denkt. Ze zullen namelijk steeds als ze naar het relatiegeschenk met opdruk kijken, even uw bedrijfsnaam en bedrijfslogo zien. Wanneer uw bedrijf orgineel is met een kerstgeschenk zul u gauw opvallen. Een wijn opsturen zal weinig grote indruk maken. Wanneer er gekozen wordt voor een pakket die niet standaard zijn zal het meer in het geheugen van uw relatie zijn. Hiermee zult u uw naamsbekendheid aanzienlijk vergroten en wij hoeven u vast niet te vertellen dat een goede naamsbekendheid voor een bedrijf heel belangrijk is. Een goede naamsbekendheid levert namelijk veel potentiële klanten op.

 

Relatiegeschenken met bedrukking lenen zich ook goed om een specifiek product eens goed te promoten. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een bedrukte flesopener voor een bierfabrikant of voor een bedrukte appelbox bij een fruitteler. Mensen vinden het vaak fijn om iets tastbaars vast te hebben en dat kunt u natuurlijk uitstekend realiseren met een relatiegeschenk. Indirect zorgt u  door het cadeau doen van een relatiegeschenk dus bij uw relatie ook voor een positieve affectie naar uw bedrijf en dat zal ongetwijfeld uw omzet ten goede komen. Door promotionele relatiegeschenken cadeau te doen zult u dus zowel nieuwe klanten kunnen binnenhalen als bestaande relaties kunnen onderhouden.

 

Toch zijn er een aantal valkuilen met waarop u moet letten bij het kiezen van de juiste kerst pakket. Belangrijkste is om te weten naar wie welke pakket je opstuurt. Sommige bedrijven maken de fout om alle relaties hetzelfde geschenk op te sturen. Zo kiezen ze er bijvoorbeeld voor om een bierpakket op te sturen naar iedereen. Maar er zullen een hoop mensen zijn die helemaal niet van bier houden. Dus pas altijd op dat het niet te onpersoonlijk kerstpakket word. Zorg ervoor dat u uw klanten goed kent.