Het is belangrijk als je veel informatie hebt over een auto voordat je deze gaat kopen. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) kan je hierbij helpen. Zij hebben namelijk alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen over de aankoop van een auto. De vorige eigenaar kan je dan ook geen onjuiste informatie verstrekken door bij voorbeeld reparaties te verzwijgen. Als een auto betrokken is geweest bij een aanrijding en de schade is hersteld dan kun je dit via de rwd opvragen. Zo weet je dat de auto schade had en dat dit mogelijk nadelige gevolgen heeft voor de staat waarin de auto verkeert.

 

Alle basisinformatie is voor iedereen op te vragen

Heb je het kenteken van de auto dan kun je alle basisinformatie over dit voertuig opvragen uit de database van de RDW. Je kunt hiervoor diverse websites raadplegen omdat deze eveneens aan deze database zijn gekoppeld. Zo kun je in een paar seconden zien of de info die je hebt gekregen over een auto wel klopt en of je deze auto dus met een gerust hart kunt kopen. Ook welke maat velgen er orgineel onder horen kan je opzoeken. Zo weet je zeker of bijvoorbeeld je nieuwe Mini Cooper velgen passen! Ook sjoemelen met de kilometerstand van een auto kan niet meer. Het Tellerrapport dat je van een auto kunt opvragen aan de hand van het kenteken geeft hierover namelijk duidelijke informatie.

 

Veel mensen raadplegen de info bij de rwd

Er zijn veel mensen die de informatie bij de RDW raadplegen. Deze informatie is namelijk volledig en betrouwbaar en dat wordt door velen als erg nuttig beschouwd. Het checken van de basisinformatie over een kenteken is gratis.