Advertentieruimte beschikbaar stellen op digitale schermen is in meerdere opzichten goed voor de omzet. Deze manier van adverteren wordt ook wel narrowcasting genoemd. Via digitale schermen in je eigen kantoor of bedrijf laat je relevante uitingen zien aan de doelgroep die daarbij past. Let wel op: narrowcasting werkt alleen omzetverhogend als je het inzet op de juiste manier. Er zijn 7 regels die jou helpen om narrowcasting in te zetten op de juiste manier. Lees vooral verder als jij interesse hebt in adverteren via digitale signage.

 

• Het doel van de advertentie of uiting
Wat wil je bereiken met je advertentie? Wie is de doelgroep en wat zien deze mensen graag terug in een reclame-uiting? Oudere mensen lezen graag tekst en worden vaker aangesproken met ‘u’. Jongeren kijken juist graag naar foto’s en video’s. Uiteraard is tutoyeren voor hen ook toegestaan. Als je extra omzet wil halen uit je narrowcasting-uiting, zorg dan dat je vooraf de doelgroep goed in kaart hebt gebracht.

 

• De plekken van de digitale schermen
Denk heel goed na over de plekken waar de digitale schermen komen te hangen. Wat is de gemiddelde leesafstand van de kijker? Ook is het belangrijk dat het scherm niet op een plek hangt waar de zon op schijnt. De kijker ziet dan ook helaas niks en dat is natuurlijk zonde. Hang het scherm op een strategische plek waar iedereen het goed kan zien. Dan word je aantrekkelijk voor adverteerders en zul je er ook het meeste mee verdienen.

 

• Successen behalen met narrowcasting
De aanschaf van narrowcasting schermen is een investering voor de langere termijn. Kies daarom een leverancier die in staat is om met je mee te groeien als het project op de eerste plek een groot succes blijkt. Een klein project met 1 of 2 schermen is voor veel leveranciers goed te doen. Maar hoe ga je er mee om als je grotere ambities hebt en wil uitbreiden met meer panden? Ook dat is belangrijk om bij stil te staan om de mooiste successen te behalen met narrowcasting.

 

• De juiste content
Bij narrowcasting wordt er doorgaans geen gebruik gemaakt van geluid, dus je zal het echt met een goede afbeelding moeten doen om de kijker te overtuigen. Schakel daarom een specialist in die je hierover advies kan geven. Met alleen een Powerpoint presentatie overtuig je je bezoekers niet. Let ook op de resolutie van je afbeeldingen. Als de pixels te zichtbaar zijn, haken de kijkers ook snel af.

 

• Niet teveel content
Let er ook op dat er niet teveel tekst wordt gebruikt. Hoe komt het over als de kijker 5 of 10 meter van je beeldscherm is verwijderd? Vaak pikken ze dan een grote hoeveelheid aan tekst niet op. Hou ook rekening met de duur van de slide waarin hij wordt vertoond.