Een vraag die veel mensen zich stellen, of het mogelijk is om een auto te huren zonder creditcard. In de meeste landen is het wel mogelijk om een auto te huren zonder creditcard, maar sommige landen vragen toch nog om een creditcard. Om zeker te weten of je een auto kunt huren zonder creditcard, kun je het beste even telefonisch contact opnemen met het verhuurbedrijf.

 

In welke landen kun je huren zonder creditcard?

Er bestaan enkele maatschappijen die auto’s verhuren om zonder creditcard een auto te huren in enkele landen. In deze landen is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard: Spanje (beperkte plaatsen), Tenerife, Griekenland (op enkele plaatsen na), Portugal, Curaçao en Kroatië.  Het is natuurlijk mogelijk dat in de loop van de tijd deze informatie kan wijzigen, laat je daarom goed informeren door de autoverhuurmaatschappij.

 

Hoe werkt het auto huren zonder creditcard

Vroeger was dit heel ingewikkeld, je moest een voucher bestellen en tijdens je bestelproces geef je aan dat je gebruik wilt maken van de optie geen waarborg. Tegenwoordig kun je gewoon alles online regelen, en zijn er zelfs allerlei tussenpersonen die ervoor zorgen dat de auto klaar staat als jij op je bestemming aankomt.

 

Welke creditcard heb je nodig?

Helaas kun je niet met iedere creditcard een auto huren in het Buitenland. Met de prepaid creditcard is het sowieso niet mogelijk om een auto te huren in het Buitenland, je kunt namelijk niet garant staan met deze kaart. Maar ook niet met iedere standaard creditcard kun je een auto huren. Een creditcard vergelijken is daarom altijd verstandig, voor je deze aanschaft. Bijvoorbeeld met de creditcard van Mastercard kun je gewoon overal betalen, en een auto huren als de plaats dat toelaat.

 

Nieuw is dat je met de Monese kaart wel een auto kunt huren, wereldwijd wel te verstaan. Deze kaart is ook een soort prepaid creditcard, maar wordt niet gerekend als prepaid creditcard. Je moet minimaal 18 zijn en een eventuele BKR notering is niet belangrijk. Je dient net als bij een andere prepaid creditcard van te voren geld op de kaart te zetten.