Primark is een populaire winkelketen. In een paar jaar tijd is deze keten uitgegroeid tot één van de populairste modeketens van ons land. Niet alleen van Nederland overigens, want Primark heeft vestigingen in Duitsland, Spanje, Engeland, Ierland, Schotland, België, Oostenrijk en Portugal. Online kun je echter nog geen aankopen doen bij Primark.

 

Primark in Nederland

In Nederland zijn er vestigingen van Primark in Venlo, Eindhoven, Nijmegen, Arnhem, Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Almere, Zaandam, Hoofddorp en Enschede. In de afgelopen paar jaar zijn er ook veel nieuwe vestigingen bij gekomen, want een drietal jaar geleden waren er maar een paar vestigingen van Primark in Nederland. Naar verwachting zullen er nog diverse nieuwe vestigingen volgen, alsook meerdere landen. Primark heeft namelijk bewezen dat het concept werkt en dan is het logisch dat er meerdere nieuwe vestigingen zullen volgen.

 

Shop bij Primark online is overigens wel mogelijk, maar je kunt deze producten niet bestellen. Zo kun je op de website wel bekijken wat er allemaal te koop is. Vrijwel dagelijks zijn er nieuwe producten te koop bij dit van oorsprong Engelse modeketen. Op de website kun je ook kijken naar outfits van andere klanten.

 

Het succes van Primark komt niet door een agressieve reclamecampagne, zoals Zalando die een aantal jaar geleden wel voerde. Primark moet het vooral hebben van mond-tot-mondreclame. Veel jongeren en jongvolwassenen kopen graag kleding bij dit concern en zij maken vooral elkaar razend enthousiast. Een ander belangrijk voordeel is de lage prijs. Voor een paar tientjes kun je al veel leuke kleding kopen.