Een overhemd is een hemd die gedragen wordt als kledingstuk. Dit is natuurlijk een vanzelfsprekendheid. Een overhemd wordt voor het overgrote deel gedragen door mannen. Als vrouwen een overhemd dragen wordt dat doorgaans in de volksmond een blouse genoemd. Overhemden bestaan vaak uit een dunne stof. Denk aan linnen of katoen.

 

Overhemden heb je in verschillenden soorten, maten en natuurlijk ook kleuren. Je hebt ook speciale overhemden. Denk aan merkoverhemden of de Italiaanse overhemden. Je zult misschien denken: waarom zijn Italiaanse overhemden anders dan andere overhemden? Dat komt omdat Italiaanse overhemden zich onderscheiden doordat de overhemden getailleerd te maken en er een Italiaans tintje aan te geven.

 

Een overhemd heeft zijn naam te danken aan hoe je het draagt. Je draagt het namelijk over het hemd. De overhemd werd vroeger eigenlijk door iedereen wel gedragen. Dit waren mensen die als ambtenaar werkten, zeelieden en boeren. Een overhemd had in het verleden nog geen kraag, maar nu vaak wel. Tegenwoordig draagt bijna elke man wel geregeld een overhemd. Vooral als mannen iets ouder zijn. Een overhemd is geschikt voor een leuke stropdas of voor een strik.

 

Het overhemd is al vele jaren een vermaard kledingstuk voor mannen. Een overhemd wordt in verschillende vormen gedragen en bij allerlei verschillende gelegenheden. Een overhemd kan als het moet ook prima onder een pak gedragen worden, maar ook op een warme zomerdag op het strand, omdat een overhemd lekker luchtig kan zijn. Je kunt het dus vrijwel overal wel dragen en er zijn nauwelijks beperkingen. Overhemden kun je vooral vinden in herenmode zaken of in online herenmode zaken.