Natuurlijk wilt u dat uw zoon of dochter straks leuk gekleed gaat. In de jacht op schattige babykleertjes is het echter wel verstandig om verder te kijken dan naar alleen het uiterlijk van de kleding. In feite is de mate van functionaliteit veel belangrijker dan het uiterlijk, al is het ook prima mogelijk functionaliteit te koppelen aan stoere babykleertjes.

 

Let bij schattige babykleertjes zeker ook op de mate van comfort

Elke ouder wil én goedkope babykleertjes én hippe babykleertjes. Uw zoon of dochter moet er meteen hip uitzien, terwijl uw grote trots daar zelf helemaal geen weet van heeft. Hoe dan ook, als u van plan bent schattige babykleertjes te kopen, houd dan rekening met meer dan alleen het uiterlijk van de kleding. Let eerder op functionaliteit, zorgt dat uw zoon of dochter altijd voldoende bewegingsvrijheid heeft. Pas als u schattige babykleertjes koppelt aan kleding die comfort biedt en gemakkelijk draagt, dan kunt u de aankoop als geslaagd beschouwen.

 

Kies dus altijd voor gemak en comfort

Om op te letten: in de eerste fase van het leven van uw baby is een pyjama niet nodig en volstaat een trappelzak. Kies bij kleding altijd voor gemak en comfort, zeker in de wetenschap dat de kleding nogal eens uit en aan gedaan moet worden. Ook voor u als ouder is het handiger dat dit gemakkelijk gaat, voor de baby al helemaal. Koop bij voorkeur schattige babykleertjes van katoen of badstof. De reden is simpel: kleding van deze stof is gemakkelijk te wassen. En wees voorbereid: uw baby gaat straks nogal knoeien.

 

Koop vooral geen kleding met capuchon

Goede schattige babykleertjes is kleding die het liefst een maat te groot is. Uw zoon of dochter wil bewegingsvrijheid om de wereld te ontdekken. Dat gaat minder soepel in kleding die te strak zit. Mooi genoeg is dus groot genoeg. Probeer geen kleding met een capuchon te kopen. Ga maar na: uw baby slaapt toch niet lekker met een bobbel in de nek? Vermijd ook zoveel mogelijk ritsjes en gewone knopen, maar kies liever voor klittenband en voor drukknopen. Dit werkt in de praktijk namelijk veel gemakkelijker. Nog iets, zorg om allergische reacties te voorkomen ervoor dat u de kleding altijd een keer wast voor u ze uw zoon of dochter aan doet.  Let er ook op dat de schattige babykleertjes die u koopt niet geproduceerd is van een stof die brandbaar is. Sluit gewoon elk risico zoveel mogelijk uit.

 

U krijgt ook veel schattige babykleertjes

Om helemaal klaar te zijn voor de komst van uw zoon of dochter zorgt u ervoor dat u in elk geval zes rompertjes, een mutsje, vier setjes babykleding, twee paar sokjes, een badcape en een trui of vest, naar gelang hoe warm het is, thuis heeft. Dan kan u niets gebeuren en dan mag uw kleine wonder zich wel melden. Koop zelf als ouders overigens niet te veel voor de eerste maanden. Meestal krijgt u voldoende schattige babykleertjes van uw kraambezoek. U koopt bij voorkeur al kleding van een maatje groter.