Tegenwoordig is online shoppen een stuk makkelijker dan in een winkel te zoeken naar een leuk kledingstuk in de juiste maat. Zo’n nieuwe online trend setter is Shein. Je ziet op social media zoals TikTok, Instagram en YouTube nu veel ‘shoplogs’ of ‘shophauls’ van Shein! Shein spreek je uit als She-in (oorspronkelijk Sheinside) en is een Chinese webshop. Valt dus in de categorie online webshop zoals Aliexpress maar dan alleen voor kleding! Na een dag werken of op een rustige zaterdagavond kan jij vanuit je stoel de leukste kleding shoppen. Makkelijker kan het niet!

Wat het online shoppen op Shein zo fijn maakt is dat je de trends kan shoppen voor hele aangename prijzen. Dat betekent dat je een keer een kledingstuk kan uitproberen en niet direct honderden euro’s kwijt bent aan een kledingstuk wat je toch niet echt gaat dragen.

Belangrijk om te onthouden is dat jouw nieuwe garderobe verzonden wordt vanuit China. Dat betekent dat de verzendtijd een stukje langer is dan die van Zara of H&M. Tevens betekent dit ook dat je rekening moet houden met een verzendbedrag dat je nog moet betalen. Vergeet dit dus niet goed na te kijken als je de producten in je winkelmandje hebt zitten en gaat betalen. Je kan ook gebruik maken van gratis verzending maar dan moet je wel boven een bepaald bedrag bestellen.

De kwaliteit van de producten verschilt heel erg zoals bij veel online webwinkels. Wat handig is om te doen is om op social media een ‘shoplog’ te kijken, dan zie je direct hoe de materialen zijn van de kledingstukken en hoe het kledingstuk valt qua maat. Als je, je daar een beetje in verdiept is het een stuk makkelijker zoeken naar een mooi kledingstuk voor een zacht prijsje. Logischerwijs verschillen de maten erg met de Europese maten dus je zal altijd een grotere maat moeten bestellen. Wat je ook kan doen is kijken naar de reviews sectie gaan die bij elk product vermeld staat. Vaak staan ook hier foto’s bij en kan je goed zien hoe het product staat.

Leestip: invoerrechten Shein

Wat nu als een kledingstuk niet past? Dan kan je deze natuurlijk retourneren. Wanneer je een product wil retourneren vraag je een ticket aan via je de webshop, dan krijg je een retourbevestiging en dan kan je het kledingstuk terug sturen. Je moet dan wel weer verzendkosten betalen. Wat je ook kan doen is het kledingstuk aan een vriendin te geven of het naar een tweedehands winkel brengen en dat is misschien nog wel de beste optie. Alhoewel we gaan er vanuit dat het gewoon goed past!