Thermo ondergoed word vooral bij sport kleding gebruikt het is speciaal ondergoed die je helpt om je lichaamstemperatuur te reguleren. Normaal gesproken kan je lichaam zich prima aanpassen aan tempraturen, maar als je sport beoefend in de kou of de zomerse hitte, dan kan het je lichaam veel meer energie kosten om je temperatuur stabiel te houden. kost het veel meer energie om je lichaam op een comfortabele 37°C te houden.

 

Thermo-ondergoed helpt je dan ook om juist onder deze extreme omstandigheden je lichaam op de juiste temperatuur te houden zodat je warm blijft en minder energie verliest.
Thermo-ondergoed als je dat hoort dan denk je als eerste aan de kou, maar toch wordt deze ondergoed het meeste aangetrokken door sporters omdat die tijdens de koude maanden zweten en zo ook om hun temperatuur in balans te houden dan dragen ze Thermo-ondergoed. Normaal ondergoed heeft vezels die open zijn van structuur deze zorgen ervoor dat wind of kou in de kleding binnendringt en je huid bereikt hierdoor koel je te snel af. Deze afkoeling zorgt ervoor dat je spieren extra hard moeten werken om warmte te produceren zo komt je lichaamstemperatuur weer helemaal stabiel. Kenmerken hiervan is dat je al snel zal gaan bibberen.
De Thermo-ondergoed zorgt ervoor dat je lichaam contact 1 tempratuur heeft en nog wel een aangename ook. De materialen die gebruikt worden houden de warme lucht die je lichaam afscheid gevangen waardoor de tempratuur altijd wel comfortabel en lekker blijft. Het ideale lichaamstemperatuur ligt rond de 37°C, Minimaal mag dat ongeveer tussen de 35 °C en 39 °C zijn. deze afwijking is niet schrikbarend of alarmerend.

 

Als je alleen erbij stil staat dat een hardloopster ongeveer 1000 Watt per uur aan vermogen produceert, waarvan maar 1/3 deel van de energie gebruikt wordt voor de fysieke beweging. Dan kun je al indenken dat de rest van de energie afgegeven wordt als warmte waarvan dan weer 10% via de mond ontsnapt en de rest via de huid. Dus voor sporters is het ook echt nodig om thermo ondergoed te hebben. Want de normale kleding wordt meestal gemaakt van materialen die meestal veel vocht opnemen, denk dan vooral aan wol en katoen.

 

Als jij dan in zo een kleding stuk zweet zal het zweet niet snel genoeg verdampen. Doordat de kleding dan nat blijft zal deze aan de huid blijven plakken en zo ga je het sneller koud krijgen vooral als de temperatuur buiten ook al laag is. Door de natte kleren zullen je spieren afkoelen waardoor je minder goed zal functioneren en openstaat voor blessures.

 

Thermo-ondergoed wordt gemaakt van kunststof die ervoor zorgt dat het niet of nauwelijks vocht opneemt. Zweet vocht wordt bij Thermo-ondergoed direct naar het oppervlak van de kleding getransporteerd, waar hij direct verdampt. Het materiaal dat het beste hiervoor geschikt is is namelijk Lycra en polyesters deze worden niet zomaar gebruikt, maar worden voornamelijk gebruikt om het hoog draagcomfort te verhogen. Lycra en polyesters zijn zacht en zitten lekker ook zijn ze elastisch en maken het dragen van Thermo-ondergoed aangenaam en heerlijk.

 

Meer ondergoed tips vindt je op:
http://www.inundies.nl/