De afgelopen jaren zie je paraplus steeds meer in het straatbeeld, logisch het is immers een handig product tegen de regen! En daarbij komt ook de opmars van webshops, je kan namelijk gemakkelijk paraplu online kopen.

 

Van koepel paraplu tot aan minimax paraplus binnen een handomdraai heb je ze zo besteld. Maar waar zijn paraplus nu eigenlijk van gemaakt?

Een paraplus bestaat uit drie delen, een handvat (met of zonder haak), een steel en daarboven op een scherm. Een scherm zorgt er voor dat je droog blijft of juist beschermt wordt door de schadelijk straling van de zon, zoals Uv-straling.

 

Niet alle paraplus zijn storm bestendig, lees dus goed bij aan aanschaf de gebruiksaanwijzing van uw product om teleurstellingen te voorkomen. Hoe stevig een paraplu is hangt af van de baleinen. Dit is het eigenlijk het skelet van de paraplu. Dit zorgt er voor dat het scherm mooi bol blijft staan. Baleinen zijn meestal gemaakt van aluminium, fiberglas of metaal. Bij sommige paraplus wordt een combinatie van diverse materialen gemaakt.

Om een paraplu het best te onderhouden kan je hem na een fikse regenbui het best opengeklapt op de grond leggen. Gebruik van agressieve wasmiddelen raden wij zeer af, dit kan namelijk de regenbestendige coating aantasten.

 

umbrella-158164_960_720