Een keukenachterwand is voor veel mensen dé manier om de keuken qua looks en functionaliteit af te maken. Naast dat de achterwand qua looks iets toevoegt aan de sfeer in je keuken, hebben ze ook praktische voordelen. Zo wordt het na het koken ook een stuk makkelijker om de achterwand schoon te maken.

Maar voordat je een nieuwe keukenachterwand gaat uitzoeken, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de goede hebt. Daarom zetten we in dit artikel op een rijtje waar een goede keukenachterwand aan moet voldoen. Lees dus snel verder.

 

Hittebestendig

Een eerste aspect dat in de keuken essentieel is, is dat de keukenachterwand hittebestendig is. Met hittebestendige en hoge kwaliteit keukenachterwanden weet je zeker dat de achterwand niet kan beschadigen door de warmte. Je kunt er immers bij het koken niet omheen dat er warmte vrijkomt.

 

Veilig glas

Ga je voor een glazen keukenachterwand? Let dan goed op of de achterwand gemaakt is van veiligheidsglas. Het kan natuurlijk in de keuken zomaar zijn dat je pan een keer tegen de achterwand aan komt, daar moet de wand tegen kunnen.

 

Met veiligheidsglas zit je in dat soort situaties goed. Dit glas is gevoelig voor schade als er iets tegenaan komt. En als het glas toch breekt, gebeurt dat in allemaal kleine veilig stukken in plaats van scherpe scherven. Wel zo veilig.

 

Vochtbestendig

Een derde aspect dat belangrijk is om bij de keukenachterwand op te letten, is de vochtbestendigheid. Niet elke wand is even vochtbestendig. Terwijl er bij het koken bijna altijd wel vocht vrijkomt. Het komt wel eens voor dat vocht ophoopt achter het materiaal van de achterwand. Let er daarom op dat er gedacht is aan vochtbestendigheid.

 

Vrij van oneffenheden en naden

Een van de voordelen van een keukenachterwand is het stukje hygiëne. Je neemt de achterwand na het koken eenvoudig af met een doekje. Zo blijft alles goed schoon. Om dat stukje hygiëne echt te realiseren, is het essentieel dat er niet te veel oneffenheden en naden in de achterwand zitten. Daar kan vuil ophopen. Ook wordt het daarmee lastig om de wand nog goed schoon te krijgen.