Grenzen worden steeds minder zichtbaar door de verdere toename van de globalisering. Wanneer je producten koopt dan doe je dat al lang niet meer bij de winkel bij jou in de buurt, maar steeds vaker online. En vaak reizen deze producten dan de hele wereld over. Als ondernemer wil je met jouw webshop hier ook op inspelen en steeds meer mensen over de hele wereld bereiken. Wanneer je jouw webshop in meerdere talen aanbiedt dan zijn er wel verschillende zaken waar je op moet letten.

 

Verdiep je in het land waar je aan wilt verkopen

Ga jij producten verkopen in Duitsland, België of misschien helemaal naar de Verenigde Staten? Dan is het belangrijk om eerst goed te kijken naar wat de regelgeving en andere zaken zijn in dat bepaalde land. Want je wilt niet alles eerst opzetten en er daarna achter komen dat bepaalde zaken helemaal niet mogelijk zijn. Naast regelgeving zijn er namelijk nog veel meer andere zaken waar je ook op moet letten.

Daarnaast is het bijvoorbeeld zo dat het in Duitsland ontzettend belangrijk is dat de site punctueel goed voor elkaar is. Als er al grammaticale fouten op de site staan dan wordt de kans dat je iets verkoopt al aanzienlijk verkleind. Laat de content op de site daarom dan ook over aan iemand die de taal echt vloeiend spreekt en daar helemaal in zit. Wanneer je zelf niet iemand kent dan is het slim om een vertaalbureau voor de Duitse taal in te huren.

 

Customer service beschikbaar per land

Als je iets in een lang verkoopt dan wil je ook dat mensen iemand kunnen bereiken in hun taal wanneer er problemen zijn. Ga daarom niet zomaar internationaal naar veel verschillende landen, maar werk er ook aan dat je customer service beschikbaar hebt in de diverse verschillende landen.

 

De techniek achter de site

Klopt de hele techniek in de site ook en heb je alles correct opgezet voor andere landen. Dit is helemaal belangrijk wanneer je in die landen ook goed wilt ranken in Google. Een Nederlandse site waar je Duitse of Engelse content op plaatst zal nooit goed gaan ranken in de andere landen. Of die kans wordt in ieder geval aanzienlijk verkleind. Zorg er dan ook voor dat je dit allemaal op een goede en correcte manier hebt opgezet.