Een slowcooker, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is nu de toegevoegde waarde van dit apparaat? Om je een idee te geven hoe het werkt, wat het is en natuurlijk ook wat je er allemaal mee kunt, bespreken we in dit artikel al deze punten. Het lijkt misschien wat overbodig, maar we kunnen je verzekeren, dat er een wereld voor je opengaat, wanneer je deze pan voor het eerst hebt gebruikt. Dus twijfel je over de aanschaf ervan, lees dan snel verder! 

 

Wat is een Slowcooker? 

Een slowcooker is een pan die werkt op stroom. Dit zorgt ervoor dat je de temperatuur eenvoudig kunt reguleren en ook de tijd zelf kunt instellen. Deze pan bestaat eigenlijk uit twee verschillende delen. De binnenschaal van de pan is gemaakt van aardewerk en de buitenkant is volledig van metaal. Daarnaast zit er ook een verwarmingselement in, waarmee je het eten warm kunt maken en een thermostaat waarmee je de temperatuur kunt regelen. De pan kan niet warmer worden gezet dan 90 graden. Zo voorkom je dat het eten kan verbranden.  

 

Waar wordt een slowcooker voor gebruikt? 

Je kunt in principe bijna alles wel klaarmaken met een slowcooker. Toch zijn er een aantal gerechten die hier speciaal voor zijn bestemd. Omdat je het eten op een lage temperatuur bereidt, is het belangrijk dat je wel weet wat je doet en dat het gerecht hier ook op is aangepast. Zo is suddervlees bijvoorbeeld perfect om de hele dag in de slowcooker te laten garen. Je zult merken dat het vlees zo zacht is, dat je er geen mes meer voor nodig hebt. 

 

Wat kost een goede slowcooker? 

De kosten voor een slowcooker kunnen variëren van enkele tientallen euro’s tot zelfs ruim boven de honderd euro. De voornaamste reden waarom deze verschillen zo groot zijn, is omdat het verschilt per formaat, maar ook het merk slowcooker dat je kiest. Gelukkig is het met de komst van het internet heel eenvoudig om een geschikte slowcooker te vinden tegen een aantrekkelijke prijs. Dus wil jij zo snel mogelijk aan de slag, wacht dan niet langer en bestel er vandaag nog één!