Wat houden S3 veiligheidschoenen precies in?

Wat zijn veiligheidsschoenen s3?

Veiligheidsschoenen hebben altijd een S-codering, waarbij S staat voor safety. Deze codering geeft dan ook aan hoe beschermend de schoenen zijn. Het minimale wat veiligheidsschoenen moeten hebben is een beschermende neus. Voor veiligheidsschoenen s3 liggen de eisen uiteraard wat hoger. Ze hebben uiteraard een veiligheidsneus, maar ze hebben ook een veiligheidszool zodat scherpe objecten niet naar binnen kunnen dringen. Hier komt dan nog bij dat ze waterbestendig zijn en dus in een vochtige omgeving gebruikt kunnen worden. Een stukje veiliger dus dan bijvoorbeeld Birkenstock slippers! Dit zijn dus de eisen die aan veiligheidsschoenen s3 worden gesteld, maar wat zijn hier nou goede schoenen van.

De Grisport 803

Een goed voorbeeld van veiligheidsschoenen s3 zijn de Grisport 803, het is dan ook niet voor niets de populairste werkschoen in Nederland. Ze hebben uiteraard een verstevigde loopzool en een beschermende neus, maar ze hebben ook een steunsysteem achterin de schoen om loopcomfort maximaal te maken. De buitenzool kan bovendien een temperatuur van 300 graden aan, en houdt de voeten dus ook bij hitte veilig. De Cambrelle® binnen voering zorgt ervoor dat er goed met het vocht wordt omgegaan en dat je dus geen ontzettende zweetvoeten zal krijgen. Met een optimaal loopcomfort, veiligheid en schokdemping zijn het dus logischerwijs de meest populaire werkschoenen in Nederland.

Heb jij ook de opdracht vanuit jouw werk gekregen dat je veiligheidsschoenen S3 moet kopen, dan weet je nu wat dit inhoudt en wil je misschien de Grisport 803 wel aanschaffen. Het is een goed paar schoenen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties waar je naar kunt kijken, en nu weet je dus ook waar je naar moet zoeken, en dat het dus ook inderdaad belangrijk is dat je ook echt de veiligheidsschoenen S3 kiest.