Een deur is geen overbodige luxe voor een woning, maar voor wat voor deur kies jij? Ga jij voor eentje van kunststof of toch liever voor aluminium? Een deur met één raam of toch liever meerdere? In deze blog maken wij jou iets meer wegwijs bij jouw zoektocht naar de juiste deur. 

 

Eindeloos veel combinaties 

Je kunt je creativiteit volledig los laten gaan als het aankomt op deuren. Bepaal zelf de indeling van ramen en kies voor een kleur die jou het meest aanspreekt. Voor je het weet loop je jouw huis via een droom deur binnen. Naast het model zijn het materiaal en de kleur ook niet onbelangrijk. Wanneer jij met je deur iets meer accent op het huis wilt leggen, kun je voor een donkere kleur gaan. Als je het juist iets rustiger wilt houden en één geheel wilt maken met de lichte buitenkant van je huis, kun je juist weer kiezen voor een lichte kleur. 

 

Kunststof deur 

Mooie openslaande deuren die toegang geven tot de tuin waar je in de zon kunt genieten van een ontbijtje klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Een kunststof deur waar je in dat geval voor zou kunnen kiezen is de buiten draaiende stolpdeur. Deze deur met grote ramen kun je aan twee kanten openslaan en zorgt voor veel zonlicht en sfeer in een ruimte. Het kozijn van deze deur werkt ook nog een isolerend en is onderhoudsarm. 

 

Aluminium deur 

Voor een strak en modern design ben je bij een aluminium deur aan het juiste adres. Een aluminium deur dient bijvoorbeeld perfect als voordeur. Zo kun je kiezen voor een voordeur met bovenlicht waarbij het zonlicht voor een frisse uitstraling van de gang zorgt. Een witte of zwarte kleur geven de mogelijkheid voor combinatie met andere kleuren, maar wil je eens een keer wat anders? Dan kun je ook voor een donkergroene kleur gaan. 

 

Inspiratie opdoen 

Voordat jij de keuze maakt voor een nieuwe deur is het een goed idee om eerst inspiratie op te doen. Stel bijvoorbeeld een moodboard samen waarin de kleur naar voren komt, de indeling van ramen en het materiaal. Zelfs een onderwerp als duurzaamheid komt hierbij kijken. Kunststof en aluminium zorgen namelijk voor een goede isolering van je huis en hebben weinig onderhoud nodig. Zo maak jij bij de keuze voor een nieuwe deur ook gelijk een bewuste keuze voor een groenere wereld.