Kleren maken de man, kleren maken de vrouw, kleren maken de mens. Tegenwoordig moet je oppassen slechts één sekse te benoemen bij een vergelijking. Het komt er echter op neer dat kleding een groot deel uitmaakt van hoe we in de wereld staan, hoe we ons presenteren aan anderen. Dat geldt voor het ene kledingstuk wat meer dan voor een ander, maar hoe je het ook wendt of keert, we proberen toch altijd iets te vinden, dat ons niet alleen past, maar ook staat.

 

Vallen winterjassen ook onder die presentatiedrang?

Of je het nu hebt over heren of dames winterjassen, de belangrijkste voorwaarde waaraan ze moeten voldoen, is dat ze bestand zijn tegen winterweer. Een goede winterjas dient de mens erin te beschermen tegen regen, wind, sneeuw en vooral kou.
Zo’n jas is geen aankoop voor slechts één winter, maar moet, als het goed is, een aantal jaren kunnen meegaan. Je betaalt tenslotte al gauw 100 tot 200 euro voor een degelijke jas en dan mag je dat ook verwachten.
Een derde factor, dat meetelt, is dat je winterjassen alleen buiten draagt, en maar zelden in groepen, die je op je jas beoordelen. Zodra je je in sociale kringen beweegt, hangt de jas meestal aan de kapstok.
Als je deze drie aspecten bij elkaar optelt, is het vrij logisch, dat men ongetwijfeld een jas wil hebben die goed staat, maar dat het niet het grootste belang heeft bij de keuze van een winterjas.

 

Dames Winterjassen

 

Winterjassen en lichaamsbouw

Naast functionaliteit en representativiteit is er nog iets waar we op moeten letten bij het aanschaffen van een winterjas: past de jas? Dat is erg afhankelijk van onze lichaamsbouw.
Er zijn een behoorlijk aantal verschillende soorten lichaamsvormen te onderscheiden, variërend van smal van boven en breed van onder tot breed van boven en smal van onder.
Met een beetje inbeeldingsvermogen heeft het lichaam de vorm van een cello, zandloper, peer, appel, bokaal, lolly, kegel, baksteen, ijsje, pilaar, vaas of bel. Om winterjassen, of eigenlijk elk kledingstuk passend te maken, dient men ook nog rekening te houden met de breedte van de heupen en de grootte van de borsten.
Een goede verkoopster neemt al deze overdenkingen met zich mee en biedt u vanuit dat uitgangspunt een aantal jassen aan. U hoeft dan alleen nog maar een keuze te maken tussen kleur en design.

 

Online winterjassen kopen

Overigens geldt dit natuurlijk ook voor de aanschaf van heren of dames winterjassen online. Een verantwoorde webwinkel zal zoveel van uw vormen en maten opvragen en u dan de passende collectie aanbieden om de jas uit te zoeken, die u wenst.